Förberedelse för Bangladesh

De 13 elever från Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet på Hultsfreds Gymnasium som i februari åker till Bangladesh är nu i full gång med sina Gymnasiearbeten.

Banlgadesh 3

.Max och Christoffer ska titta närmare på skillnader mellan olika samhällsklasser. Sandra, Josefine, Ellen P och Karin ska ta reda på mer om ekonomi och arbetsförhållanden inom konfektionsindustrin. Ida och Elsa ska titta på attityder till skolan samt jämföra med Sverige. Lisa och Ellen M skall fokusera på Jämställdhet. Janina kommer jobba med skolsystemet. Frederike ska titta närmare på framtidsutsikter och framtidstro bland bengaliska ungdomar samt jämföra med Sverige. Eddie kommer jämföra arbetsförhållanden mellan Bangladesh och Sverige.

Som förberedelse har vi haft besök av Bosse Kramsjö. Bosse har en enorm erfarenhet av Bangladesh efter att ha bott och arbetat landet i olika omgångar. Han har även skrivit böcker och artiklar om landet och kan därför ge eleverna tips på olika infallsvinklar till sina Gymnasiearbeten. Han kommer nu jobba vidare med att placera eleverna i lämpliga familjer för att de så bra som möjligt ska kunna genomföra sina projekt när vi anländer i februari.

Ola & Annemo