Studiebesök i Arenastaden i Växjö

Sju elever från BF11 och BF12, några lärare samt representanter från Kultur- och Fritid, gjorde under tisdagen den 29 januari ett mycket intressant studiebesök i Arenastaden i Växjö. De sju eleverna, som går kursen Bad- och fritidsanläggningar, fick en guidad tur under kunnig ledning av Jan Sandberg, arenaansvarig för Telekonsult Arena.

Arenastaden i Växjö

Arenastaden gör skäl för namnet då 15 olika sporter finns samlade nära varandra. De gamla arenorna, som Värendsvallen och Tipshallen, har fått sällskap av ny ishockeyarena, fotbollsarena, friidrottsarena inomhus, innebandyarena och träningscenter.

Bilden till höger: Jan Sandberg berättar om Telekonsult Arena, Den bästa renodlade friidrottsarenan i Europa.

Arenastaden i Växjö

Eleverna fick insyn i hur det hela blev möjligt såväl ur ekonomiskt som politiskt avseende. Frågor som drift, underhåll tillgänglighet och säkerhet togs upp.

Bilden till höger: Gymnastikhallen med hoppgropar och nedsänkta trampoliner och trampetter.

Rundturen avslutades med att Agne Bergvall, tränare till bl a Carolina Klϋft, förevisade HPC, High Performance Center. Till HPC kommer elitidrottare från hela världen för att utvecklas.

Arenastaden i Växjö

Dagen avslutades med Hockey i Vida Arena där Växjö Lakers slog Brynäs med 7-2.

Bilden till höger: Fortnox Arena. En ren innebandyarena till stora delar byggd i trä.

Martin Östenberg