Tingsrätten i Kalmar

Tisdagen den 11 mars åkte en förväntansfull grupp med elever i SA13 och EK13 mot Kalmar och förhandlingar på Tingsrätten. Trots den tidiga timmen var stämningen god och det samtalades glatt på resan ner. Väl på plats besöktes en förhandling med misshandel och narkotikabrott. Gruppen fick bland annat höra målsäganden och svaranden samt flera vittnen ge sin version av vad som hänt en sommarkväll förra året. Domaren dömde i fallet i direkt anslutning till förhandlingen och på så sätt fick eleverna se hela beslutskedjan direkt och kunde på så sätt diskutera utfallet.

Efter förhandlingen bevistades Länsmuséet och Kronan. Sedan var det dags för lunch och lite egentid innan det var dags att ta tåget tillbaka till Hultsfred. Elever och lärare var mycket nöjda med den lärorika dagen som inte bara erbjöd ny praktisk kunskap inom rättsväsendet utan även inbjöd till samtal av annan karaktär än de som normalt förs inom skolan.

Lovisa & Pierre