EK till Göteborg

Tisdagen 24:e mars-onsdagen 25:e mars var hela ekonomiprogrammet med 39 elever och fem lärare på en toppenresa till Göteborg.SKF

Vi hann med att besöka två globala företag med verksamhet i många länder – Volvo på Torslanda, där vi åkte tåg igenom hela produktionen och fick se hur en bil byggs, och SKF som har globala patent på sina kullager. Där fick vi ta del av deras utställning om företagets produkter och företagshistoria samt  fick gå en rundvandring där vi fick se hur ett kullager byggs.  Syftet är att få förståelse för verksamheten i stora företag för att lättare nå kursmål, där sådan förståelse krävs.

untitled

På onsdagsförmiddagen var vi på besök på Handelshögskolan, som har en av Sveriges främsta ekonomutbildningar. Där fick vi träffa en student (och f.d. kårordförande) som berättade om hur det är att studera vid Handels och bo i Göteborg som student, vilket var inspirerande för ekonomieleverna och väckte framtida hopp. Många spännande år ligger framför en elev på Hultsfreds Gymnasiums ekonomiprogram.

Vi bodde centralt på Scandic Europa och åkte med buss från Hjalmarssons. Vi kom hem vid 20-tiden på onsdagskvällen. Tack alla medföljande för en givande och trevlig resa.