Chalmers-stipendium till NA-elever

Under två fullspäckade dagar med föreläsningar fick eleverna Oscar Tuvesson och Elias Bergström från Na14 åka till Chalmers Tekniska Högskola.

Eleverna från Hultsfreds Gymnasium tyckte det var mycket intressant och spännande på resan då de blev behandlade som studerande vid Högskolan. Enligt de två eleverna Elias och Oscar var det mest intressanta med föreläsningarna att talarna inte tog hänsyn till att de var gymnasieelever, utan behandlade dem som studerande vid Chalmers. Detta gav dem en bättre inblick över hur det är att vara en ”chalmerist”.

I fokus av seminarierna stod temat ”healthy ageing” det vill säga ”hälsosamt åldrande” för människan.

Bland föreläsarna fanns bland annat den svenske nobelpristagaren Thomas Lindahl.