Vård och omsorg reser till grekland

Nu är det klart vilka elever som åker med på den planerade resan till Kassandrahalvön i Grekland. Flavia Da Silva och Sarah Kennerö har båda sökt stipendiet och klarat av betygen i de kurser som krävs. ”Ska bli intressant att få praktisera det vi lärt oss och att se hur vården fungerar där.”

Eleverna kommer att stötta upp vårdpersonalen med att hjälpa de pensionärer som är med på resan och samtidigt lära sig mer om vårdyrket. Det genomförs studiebesök och olika aktiviteter tillsammans med vårdpersonalen och pensionärerna.

Det är ett ärofyllt stipendium som eleverna får. Resan på fem dagar går 27 augusti i början av tredje året på utbildningen, säger Anni-Li Karlsson, arbetslagsledare och lärare på vård- och omsorgsprogrammet, som också följer med på resan. Vi är glada och tacksamma för den här chansen som eleverna får.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet