Simlärarutbildning

Nyexaminerade simlärare på Barn- och fritidsprogrammet

Viktor Karlsson, Anton Malmqvist, Adrian Jacobsson och Olof Torstensson Palm från Barn- och fritidsprogrammet har klarat av sin simlärarutbildning och mottog diplom och applåder från lärare och övriga klasskamrater.

Simlärarutbildningen är en del i kursen Aktivitetsledarskap som ger en yrkesutgång som simlärare. Simlärare är ett bristyrke och det kommer inte bli svårt att hitta ett jobb. Killarna har gått utbildningen genom svenska livräddningssällskapet (SLS) med simläraren Ann Granqvist och idrottsläraren Martin Östenberg.

– Vi har jobbat hårt för att få tillbaka simlärarutbildningen och är tacksamma för att Hagadal hjälper oss med utbildningen. Det hade inte gått utan dem och det blir samtidigt en win win-situation som heter duga. Jag skulle säga att samhället är den stora vinnaren i detta, säger Mikael Bohman, lärare på Barn- och fritidsprogrammet.

Simskola för IM-elever

BF-eleverna har under sin simlärarutbildning varit ledare i simskola för IM-elever på Hultsfreds gymnasium. Alla elever som klarar att simma 200 meter får ett friskvårdskort som ger tillgång till kommunens alla träningsanläggningar. Det blir en extra morot att klara simprovet. I veckan var det avslutning och det firades med avtackning och fika.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet