BF lär sig dykning

Eleverna på Barn- och fritidsprogrammet som går Simlärarutbildningen får chansen att lära sig dykning med tuber. En sån här övning lär ut hur man leder och genomför en aktivitet och hur man själv agerar och jobbar i vatten. Man är delaktig, lär sig och samtidigt är det en form av belöning, säger Martin Östenberg, lärare på Hultsfreds gymnasium.

Man lär sig hantera och lita på utrustningen samtidigt som man får en minnesvärd upplevelse. Förberedelse och tydlighet under aktiviteten är viktigt och här ges praktiska exempel med hjälp av professionella dykinstruktörer.

Deltagare i dykkursen var eleverna som har genomfört simlärarutbildningen och de elever som ska påbörja sin utbildning nästa omgång. Simlärarutbildningen är en del i kursen Aktivitetsledarskap som ger en yrkesutgång som simlärare.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet