Industritekniska programmet (IN)

NYHET! Inför ansökan 2018 erbjuder vi Industritekniska programmet (IN) på Hultsfreds gymnasium. Inom kort fyller vi på med mer information och mer detaljer kring innehållet på den här sidan. Har du frågor går det bra att kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare som finns längst ner på sidan.

Om du är intresserad av teknik och industriteknisk produktion är detta ett program för dig. Innehållet i utbildningen handlar mycket om datorstyrd produktion och programmering av maskiner för produktion. Utbildningen gör det enklare att börja arbeta direkt efter gymnasiet inom exempelvis produktframställning, driftsäkerhet och underhåll.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande

Du har Arbetsplatsförlagt lärande på Industritekniska programmet. Det betyder att du jobbar ute på en arbetsplats inom ditt yrkesområde. Det ger en inblick i ditt framtida yrke samtidigt som du knyter viktiga kontakter.

Det här lär du dig

Du lär dig om hela den industriella tillverkningsprocessen, hur man använder utrustningen, bearbetar material samt hur produkternas kvalitet kan säkras. Du lär dig om de olika produktionsleden och hur produktionen och tekniken påverkar människor och miljö. Du lär dig även om arbetets organisation, ekonomi, resursanvändning och arbetsmiljö.

Inriktningar

Inriktningar som erbjuds på Hultsfreds gymnasium:

  • Produkt och maskinteknik
    Du lär dig om hantering av verktyg, industriella utrustningar och hur man hanterar och bearbetar olika material som används i produktionen.

 

Kontakter

Mikael Karlsson

Studie- och YrkesvägledareTELEFON: 0495-24 08 22, 076 - 780 32 64E-POST: mikael.karlsson@hultsfred.seAdministration

Samir Tihic

LärareTELEFON: 0495-24 07 75E-POST: samir.tihic@hkedu.sePedagoger