Tyskaelever till Tyskland

Tidigt på söndagsmorgonen den 13/4 åkte vi, som läser tyska steg 4,5 eller 6, söderut med Tyskland som slutdestination. Efter att ha tillbringat i princip hela dagen i bussen anlände vi till Burg. Innan vi åkte till vandrarhemmet, där vi skulle bo de närmaste två dagarna, hann vi med ett besök på ett havsmuseum där vi bland annat fick se jättestora hajar. På kvällen hade vi fritid och många passade på att bekanta sig med staden och ladda om inför morgondagen.

 

På måndagmorgonen åkte vi till Lübeck, där vi tillbringade dagen. Vi som läser steg 5 hade i förhand valt ut varsin sevärdhet som vi sedan berättade om för resten av gruppen. De sevärdheter vi besökte var Holstentor, Gothmund, St. Marienkirche, das Lübecker Marzipan-Speicher, Liebesbrücke och das Salzspeicher. Vi hade även här en hel del fritid till att gå runt och titta i den mysiga staden, innan bussen åkte tillbaka till Burg.
Tisdag morgon innebar hemresa, efter tre lyckade dagar i Tyskland.

Vi som åkte är väldigt glada att vi fick chansen att följa med på den här resan. Vi har verkligen fått användning av tyskan och insett hur mycket vi egentligen kan, vilket var väldigt häftigt. Tre jätteroliga dagar som verkligen är ett minne för livet.

 Maja Lönnehed NA11