Bangladesh, del 1

Assalamualikum

Efter en lång och omständig resa, med dåliga väderförhållanden, försenade flyg och ett försvunnet bagage kom vi äntligen fram till ett soligt Bangladesh och möttes av ett hav glada och trevliga människor. Känslan när vi kom ut från flygplatsen var magisk, först då fattade vi att vi verkligen var här.

Vi har promenerat runt i Koitta tillsammans med våra fantastiska tolkar Biva, Suborna, Tanvir och Majedul som är väldigt hjälpsamma. Under promenaderna har vi träffat många trevliga och öppna bengaler som ser oss som kändisar. Vädret här är otroligt, varma dagar och svala kvällar. Hittills har maten varit god men väldigt stark… Till alla er som får chansen att åka hit, TA DEN!CIMG8126

/Amanda, Kame och Hedvig

Resan tog lång tid och sovplatsen på flyget var obekväm. När vi väl kom fram var det dock värt resan. Bangladesh är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Det är varmt och skönt precis som vår sommar i Sverige. Människorna i Bangladesh är trevliga och intresserade av oss. De tycker att vi är annorlunda och lite konstiga.

Man får pröva på många nya saker i Bangladesh såsom hårda sängar, smaka på helstekta fiskar, stark mat (Gustaf tycker inte detta) och kokosnötter.

Människorna här lever verkligen inte som hemma i Sverige. De tar saker på ett annat sätt än i Sverige och lever mer i nuet.

/Robert och Gustaf
Efter en lång och varm resa kom vi äntligen fram till detta paradis. När vi kom fram möttes vi av väldigt trevliga bengaler som välkomnade oss med öppen famn. Senare under samma dag fick vi träffa våra tolkar och vi har lärt känna dem. Vädret påminner ganska mycket om den svenska sommaren även att det är vinter i landet. Maten smakar bra men ibland kan det vara lite starkt.

Det har varit lite problem med packningen. Först tappades Olas väska bort på flygplatsen men är just nu återfunnen. Sedan hade Gustaf lite problem med sin packning men efter att en snäll bengal med en stor machete hjälpt till så löstes problemet ganska smärtfritt.

Idag har vi även varit ute på promenad med tolkarna och pratat om allt från vargflockar i Sverige till giftermål på den bangladeshiska landsbyggden. Snacka om kontraster. Annars så har vi det bara bra och imorgon ska vi åka ut till våra bengalfamiljer.

/Adam och Tim