Miljörådet och Natur på Energimässan

Tillsammans med landshövdingen, kommunalråden från Hultsfred och Vimmerby med flera lokala och regionala beslutsfattare medverkade Adrian Munther med glans i en spännande paneldebatt om energi och klimatfrågor. Det var på energimässan om teknik och livsstil på Rock City i Hultsfred som Adrian representerade ungdomen i kommunen och backades upp av Miljörådet och Natur Samhällsinriktningen.

Dagen började med frukostföreläsning där Patrik Enqvist intervjuade Lasse Åberg om ”Här är mitt liv”. Fokus lades på Lasses miljötänk och hur han som kändis lever och förmedlar tankarna om ett hållbart samhälle. Marcus Reinholdsson gjorde en liten ”kupp” mot Åberg när han som bajenfans med den gröna halsduken påminde Åberg om Stig Helmers bajenintresse.

Tillsammans med över 40 andra utställare inom energi- och klimatområdet deltog Miljörådet med en monter på mässan. Man visade upp ett bildspel om sin verksamhet och ”Händerna” med skrivna miljölöften. Vidare kunde besökarna i montern svara på tipsfrågor med kåsor som pris samt smaka på Fairtradechoklad och ekologiska bananer.

Under dagen bjöds också på en rad olika seminarier om lokala goda exempel, fokus finansiering, energieffektivisering i gamla hus, hållbar livsstil m.m.

 

Karina Brånstrand