APL på Gran Canaria

Jag heter Enya Meilinger och jag valde hotell- och turismprogrammet på Hultsfreds gymnasium för att jag tycker om att jobba med människor, planera drömsemestrar och se världen. Turism är en bransch som växer för varje dag och det finns jobb över hela värden.

I årskurs 3 har jag varit på en utlandspraktik i Spanien på Gran Canaria. Där var jag två perioder som båda var 4 veckor. Jag jobbade på ett TUI Family Life Resort som en guide. Jag fick vara med i alla fyra avdelningar som finns där, Guest Relation, Entertainer, Kids Club och Sports Host. Det finns verkligen något för alla.

Praktiken har lärt mig så otroligt mycket och jag har redan nu skaffat en kontakt med TUI, så om jag blir sugen i framtiden att jobba med dem kan det vara lättare för mig eftersom jag redan jobbat med dem innan. Men jag har även vuxit så mycket som person genom denna praktik. Jag har lärt mig att hantera krissituationer mycket bättre, hur man ska hantera gäster och alla oskrivna regler i turism branschen mm.

Jag hade verkligen the time of my life!

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet