Sveriges bästa Transportskola 2022

Sveriges bästa Transportskola 2022 ligger i Hultsfred!

På plats vid den högtidliga utdelningen under transportkompetens i Stockholm närvarade tre av skolans lärare, Therese Adolfsson, Fredrik Persson och Rikard Kling som ropades upp på scen för att motta det ärofyllda priset. Det var åttonde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA, delade ut utmärkelsen, som är den finaste en transportskola kan få.

Vi är otroligt ödmjuka inför vinsten och vill tacka ALLA er som nominerat oss. Utan er som samarbetspartners, som APL-företag och personer så skulle detta aldrig vara möjligt, vi kan alla klappa oss på axeln och vara stolta över att vår transportskola i Hultsfred är bäst i Sverige 2022.

Motiveringen Årets Transportskola:

”Årets vinnare är en skola som har levererat hög kvalité över lång tid. Skolan har nått sina mål genom strukturerat arbete och långsiktiga mål. Exempel på detta är att skolan arbetar intensivt med att inkludera och skapa relationer med branschen vilket visar sig bland annat i relevanta och välbesökta programråd samt hög kvalitet på skolans APL-arbete. Årets Transportskola tar ett helhetsperspektiv i sitt arbete med både elever och lärare genom att konsekvent sätta eleven i centrum och vara nytänkande i sitt arbete med samsyn i lärarlaget.”

I Sverige finns det 94 Transportskolor och sju av dem var nominerade till årets pris. SYAB Transportgymnasium vann utmärkelsen i konkurrens med Alléskolan, Hallsberg, Sandbackaskolan, Arvidsjaur, Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå. Brogymnasiet (fd Presterud), Kristinehamn. Sollefteå Gymnasium Skedomskolan, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla.

Läs mer om Fordons- och transportprogrammet (FT)

Rickard Hermansson

Verksamhetschef SYAB - Fordons- och transportprogrammetTELEFON: 070 - 795 00 09E-POST: rickard.hermansson@syab.sePedagoger