Besök i Italien

Elever från Hotell- och turismprogrammet är på besök i Italien som en del i vårt gemensamma projekt S.P.E.E.D. via Erasmus+, som är ett samarbete mellan sex länder. Sverige, Tyskland, Belgien, Italien, Ungern och Rumänien.

2019-02-11

”Som avslut på vår resa tog vi tåget till Venedig. Där började vi med att kolla på olika sevärdheter såsom kyrkor, broar och mycket annat tillsammans med våra Italienska värdar från ITT Marconi som är skolan vi besökt under vistelsen i Italien. Vi såg flera historiska platser och vi fick även testa på att åka gondol. På bilderna ser ni bland annat suckarnas bro och Markusplatsen.”

2019-02-08

”Idag har vi varit på föreläsning där vi fått lära oss om förnybart bränsle och olika energikällor, sen fick vi testa på att skapa en ring som senare skulle skrivas ut i en 3D-skrivare. Vi gick på en annan föreläsning på ett universitet för ingenjörer där vi fick lära oss om olika sorters Elcyklar och olika företag, bland annat en kille som uppfunnit en liten maskin som gör att man kan kolla sin hjärtaktivitet med telefonen!”

2019-02-07

”Idag har vi haft icebreakers för att lära känna varandra! Vi fick se en miniatyrmodell på laddningsstationen vi har gjort tillsammans med Erasmus. Sen gick vi runt i olika grupper och testade på lite olika saker, vi fick bland annat se när dom gjorde sitt eget läppsyl och testa flygsimulator. Sen gick på skattjakt i olika grupper och fick se några av Paduas många sevärdheter! Dagen avslutades med en information om EU och dess parlament.”

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet