Det gick som på räls!

Introduktionsveckan – då man har ”sommarlov i skolan” som någon uttryckte det – är tillända.

NA12, NA13 och NA14 har nu svetsats samman till ett oskiljaktigt gäng och tillsammans besegrar alla motgångar och rider ut alla de stormar som eventuellt kommer – och det var själva syftet med Introduktionsveckan.

Som final hade Martin Östenberg och Karina Brånstrand ordnat en dressinutflykt till Hesjön. Två och två fördelades manskapet på 17 dressiner. Samarbete var nyckelordet! Martin hade bussat ihop de nya eleverna i NA14 med eleverna i NA12 och 13 så det fanns inte en chans för eventuella bästisar att hålla sig för sig själva. En av fördelarna med dressin är, att det är näst intill omöjligt att cykla vilse!Dressin med NA 3

Väl framme vid Hesjön var det lunchdags och kyckling-salladen stod på bordet. Hade vi innan vetat vad vi visste efter, hade vi möjligen tagit med oss ännu mer mat – men det vi hade räckte för att hålla hela sällskapet på strålande humör.

Karina delade upp oss i fem lag. Varje lag tilldelades dessutom en coach – dvs de fem lärarna fördelades på grupperna – och så blev det till att lösa olika uppdrag på bästa möjliga sätt. Grupp 3 vann påfallande ofta och coachens förehavanden började ifrågasättas 🙂 men det visade sig vid närmare granskning att laget helt enkelt var skickligast! Grattis! Dressin med NA 2

Vi begåvades med mycket fint väder. De dagliga skurarna kom först när var hemma igen. Dressinåkandet gick också över förväntan både i med- och i motlut men helt riskfritt var det definitivt inte. Trots att jag är en erkänt försiktigt general när det gäller fordon (undviker min vana trogen gärna gaspedalen) så lyckades jag med Patrik Lindborg som passagerare i god fart köra av spåret och ut i den fria naturen. Nåja, ingen olycka skedde och det skadar ju inte med små pauser då och då när man cyklar.

Sammanfattningsvis avlöpte hela dagen till allas belåtenhet på bästa möjliga sätt – eller som en elev uttryckte saken: ”Det gick som på räls”!

/Berthold N