En resa till Dackestupet

Barn- och fritidsprogrammet åker
tillsammans med IM-programmet till Dackestupet

”Så mycket mer än bara en skidutflykt”

Den årliga resan är ett uppskattat inslag i undervisningen. Resan har ett pedagogiskt syfte samtidigt som Idrott och hälsa får sitt. Det ingår i undervisningen på Barn- och fritidsprogrammet att leda grupper. Beroende på årskurs så tilldelas eleverna olika uppgifter och ansvar.

Relationer och integration

Utöver de planerade aktiviteterna ser vi spontana relationsbyggen mellan eleverna över programgränserna. Både BF-elever och IM-elever på resan får möjligheten att lära känna varandra och prata en stund med den man annars bara säger hej till i korridoren.

Ett konkret exempel på att eleverna hittar varandra är något så enkelt som vart de sätter sig i bussen under dit- och hemresan. På resan till Dackestupet sitter ofta eleverna indelade per program, men på hemvägen sitter man i stället blandat och pratar om saker som hänt under dagen.

– Vi ser att eleverna växer i ansvarstagande kring sitt skolarbete och även som individer tillsammans i en grupp där man delar en gemensam erfarenhet som är lärorik, fysiskt ansträngande och rolig. Det gör resan till så mycket mer än bara en skidutflykt, säger Ola Nilsson, arbetslagsledare och lärare på Barn-och fritidsprogrammet.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet

Läs mer om Introduktionsprogrammet