Erasmus+ GUESS

Nu drar Erasmus+ GUESS (GREEN & UNIQUE EUROPEAN STUDENTS STARTUPS) igång, som är en fortsättning på projektet Erasmus+ S.P.E.E.D. Projektet är ett skolutbyte under två år mellan 6 länder som fokuserar på att varje land ska starta och utveckla ett antal företag.

Marianne Viefall Waters, arbetslagsledare och lärare, som också är skolans koordinator i projektet, reser denna gång med tre elever till Tyskland, Osterburken.

Lea Björklund och Fatou Njie från HT19 och Nora Malakauskaite från SA18 träffades idag inför resan med genomgång och en sista check att allt är på plats. Presentation av skolan, företagens affärsplaner, boende och andra praktiska detaljer gås igenom och dubbelkollas.

Eleverna reser på måndag nästa vecka och är tillbaka på fredag. De kommer att bo i olika värdfamiljer och hinner med både studiebesök och att träffa elever från de andra länderna.

Resorna i projektet ger utbyte och inspiration och innehåller presentationer av företag samt genomgång av olika ansvarsområden. Sveriges ansvarsområde är affärsplan och finansiering, vilket våra elever kommer att hjälpa de andra eleverna med, längre fram i maj när Hultsfreds gymnasium är värdskola och får besök av lärare och elever från de andra länderna.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet

Kontakter