Klara för final i SM!

Gestur och Albin vidare till final

Vi kan glädjande meddela att Hultsfreds gymnasiums elever som går IN-programmet 3D-Teknik modern produktion och drivs av Additivt teknik center AB, nu har gått till  FINAL i Ungdoms-SM i CNC-fräsning. Vi har under våren och hösten tävlat i olika omgångar med eleverna  som har tagit sig vidare ända till finalen. Vi är riktigt imponerade av eleverna som verkligen är engagerade i sin utbildningen.

Joakim Svensson, Platschef Additivt Teknikcenter AB,  har i flera forum fått frågan av skolor, företag och Teknik College om inte våra elever skulle vilja tävla i Ungdoms-SM. Vi tyckte att tiden var mogen i år, då vi nu har kört Industritekniskt programmet i 3 år och samlat på oss utbildningsmaterial samt en fin maskinpark. Lärarna har också varit ute och praktiserat hos närliggande företag som Körners, Rosenfors bruk, Gjuteribolaget, Ljunghäll för att samla på sig kunskap.

Eleverna som står för bedriften är Gestur Woupio Bornmarker och Albin Ingemarsson, som verkligen tagit uppgiften på allvar, man har till och med  varit kvar i skolan på kvällar och helger för att lära sig maskinerna. Man har tävlat både i teoretiskt delar samt praktiska moment där vi fått skicka in detaljer som eleverna har fräst fram. Vi lyckades nå toleranser på hundradelar på de inskickade detaljerna.

Lärarna Ifran Dziniz och Roger Hillström har verkligen motiverat och inspirerat ungdomarna på ett föredömligt sätt.

– Vi hade inte trott att det här resultat var möjligt då de flesta gymnasieskolor är med och tävlar. Det är dessutom första gången vi ställer upp för att se och lära, men bevisligen håller utbildningen hög klass och står sig bra mot övriga Sveriges gymnasieskolor. Säger Joakim Svensson Platschef Additivt Teknikcenter AB.

Additivt teknikcenter kör sedan 2018 Industritekniska programmet på uppdrag av Hultsfreds Gymnasium.

Joakim Svensson

Platschef Additivt teknikcenter - Industritekniska programmetTELEFON: 070 - 219 14 25E-POST: joakim@additivtteknikcenter.sePedagoger