Första och andra plats!

Felix Karlsson och Mattias Gustafsson som går Fordons- och transportprogrammet på Hultsfreds gymnasium tog första- och andraplatsen i kvaltävlingen till Yrkes-SM.

När den andra kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilsförare var avslutad stod det klart att Felix Karlsson från Hultsfreds Gymnasium – SYAB vunnit med imponerande 129,5 poäng. Felix som bor i Hultsfred och går årskurs tre på inriktning transport, har nu alltså kvalificerat sig till Yrkes-SM i Uppsala 2018. Mattias Gustavsson från samma skola knep andraplatsen med 124 poäng.

– Vi fick veta att vi skulle tävla för bara några dagar sen så vi har försökt träna så mycket som möjligt och hjälpa varandra. Jag tyckte det gick bäst i manöverkörning med dragbil och motviktstruck. Däremot var den andra manöverkörningen med lastbil riktigt svår, säger Felix Karlsson.

– Nu när jag ska tävla i Yrkes-SM så hoppas jag att det kan göra att jag får ännu fler jobberbjudande, avslutar en glad Felix Karlsson innan han, kompisen Mattias och deras lärare börjar den långa resan hem till Småland.

Transportelever från nio olika gymnasieskolor i Mellansverige deltog i dagens tävling som var den andra av fem kvaltävlingar till Yrkes-SM 2018 i Uppsala. De unga transporteleverna tävlade i moment som lastsäkring, manöverkörning med lastbil och truck samt teoretiska prov. Genom tävlingen fick eleverna visa prov på sin yrkesskicklighet och samtidigt mäta sina kunskaper mot andra.