Hotell och turism i nytt samarbete med Ving

Beviljade pengar från Erasmus+ yrkesutbildning (EU)

Hultsfreds Gymnasiums Hotell- och turismprogram ansökte i början av februari om pengar från Erasmus+ yrkesutbildning för att genomföra utlands APL (arbetsplatsförlagt lärande) kommande läsår. Skolan har nu fått besked från UHR (Universitet och högskolerådet) att vi än en gång fått ansökan beviljad och får över 320 000 kr i bidrag.

Eleverna på Hotell- och turismprogrammet årskurs 3 får nu chansen att resa till Cypern under fyra veckor i september. Ett nytt samarbete med Ving är upprättat på Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa. Skolans tidigare samarbete med TUI kommer att fortsätta, men om det fungerar bra på Cypern vill eleverna gärna återvända dit våren 2019.

Möjligheterna till ett första säsongsjobb ökar genom detta upplägg, tillägger yrkeslärare Marianne V Waters. Även yrkesläraren kommer att genomgå kompetensutveckling under ett par dagar inom området hållbar turism för charterindustrin, tack vare bidraget från Erasmus+.

Det är nu andra gången som Hultsfreds gymnasium får beviljade medel för utlandspraktik för yrkeselever. Första omgången som pågick under 8 veckor på Gran Canaria och Lanzarote slog väl ut och eleverna fick verkligen prova på guidelivet. Det betyder oerhört mycket för Hotell- och turismprogrammet att vi kan erbjuda APL utomlands av hög kvalitet, säger yrkeslärare Marianne V Waters.

– Det är ett stort ansvar att administrera EU projekt av detta slag, vi börjar dock få en viss vana. För en liten skola som Hultsfreds gymnasium betyder samarbeten med så stora aktörer som Ving och TUI att vår utbildning ligger i framkant.

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet