IN åter i SM-final!

Vi kan glädjande meddela att Hultsfreds gymnasiums elever som går IN programmet 3D-Teknik modern produktion återigen klarat av att gå till FINAL i Ungdoms-SM i CNC-teknik 2023.

Vi har under våren och hösten tävlat i olika omgångar med eleverna som har tagit sig vidare ända till finalen. Vi är riktigt imponerad av eleverna som verkligen är engagerade i sin utbildningen. Eleverna som lyckades kvalificera sig är Omar Smailhodzic och Vincent Bragd samt Isak Östrand som reserv.

Man har tävlat både i teoretiskt delar där varit frågor samt praktiska moment där vi fått skicka in detaljer eleverna fräst fram. Vi lyckades nå toleranser på hundradelar på dom inskickade detaljerna. Lärarna Ifran Dziniz, som är mentor och Roger Hillström, har verkligen motiverat och inspirerat ungdomarna på ett föredömligt sätt.

I semifinalerna har följande skolor kvalat in:

  • Hultsfreds Gymnasium (Additiv teknikcenter AB)
  • Lichron Skövde
  • Mälardalens Tekniska Gymnasium
  • Vilhelm Mobergsgymnasiet

Förra året mötte vi Mälardalens Tekniska Gymnasium i finalen, som har kvalat in även i år, så det blir tufft igen. Men eleverna är riktigt duktiga och taggade för tävlingen , vi åker också upp med andra elever för att heja på på plats i Jönköping

Tävlingen går till enligt följande.

Finalen är uppdelad i semifinaler samt final och genomförs i Jönköping på Elmia. Semifinalerna genomförs tisdag 14/11 och onsdag 15/11. Lagen som vinner dessa dagar möts sedan i en final under torsdagen 16/11. De lag som går segrande ur finalen är kvalificerade till Yrkes-SM i Karlstad 23-25 april 2024.

FRÄSNING

Semifinal 1, tisdag 15 nov

Omar Smailhodzic och Vincent Bragd, Hultsfreds gymnasium.
Oskar Gustavsson och Erik Andersson, Lichron Skövde.

Semifinal 2, onsdag 16 nov

Melker Kronqvist och William Aho, Mälardalens Tekniska Gymnasium.
Isac Friberg och Edvin Jonasson, Vilhelm Mobergsgymnasiet.

På bild från vänster Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic samt lärare Irfan Dzinic.

Läs mer om 3D-teknik och modern produktion, Industritekniska programmet (IN)

Läs mer om Additivt Teknikcenter

Kontakter

Joakim Svensson

Platschef Additivt teknikcenter - Industritekniska programmetTELEFON: 070 - 219 14 25E-POST: joakim@additivtteknikcenter.sePedagoger