Invigning Makerspace Hultsfred

Hultsfred bjöd på en lyckad invigning med mingel, snittar och ny teknik! Banden klipptes av Thomas Hartwig, King och Mats Lundin, VD Swerea.

Makerspace i Hultsfred

Hultsfreds gymnasium har fått sitt eget Makerspace  – och du är välkommen!
Här kan du testa dina idéer med hjälp av ny spännande teknik.

Vill du programmera robotar eller skapa musik digitalt? Du kanske tycker att elektronik är det mest spännande som finns? Gillar du produktdesign eller produktutveckling? Har du en framtid som spelutvecklare, eller vill du kanske jobba med 3D-teknik i modeindustrin? I Makerspace kan du utveckla dina intressen och ta din kunskap till nya nivåer med hjälp av ny teknik och samarbete med andra skapare i vårt Makerspace.

Du har tillgång till Makerspace både i undervisningen, på håltimmar och efter skoltid. Nybörjare får stöd av kunnig personal som älskar att hjälpa dig. När du har kommit upp på avancerad nivå finns möjlighet att jobba på egen hand.

Det spelar ingen roll vilket program du väljer eller om du läser matte, biologi eller språk. Alla får ta del av tekniken, kunskapen och det kreativa skapandet i Makerspace som en naturlig del i undervisningen på Hultsfreds gymnasium.

Även Hultsfreds företag får använda Makerspace för att utveckla sina idéer och lära sig den nya tekniken. Vem vet, du kanske skapar en god kontakt med något av dem som leder till praktik eller framtida jobb. Vi tror att arbetsgivarna vill ha dig som har lärt dig mer om den senaste tekniken. I framtiden kommer alla att behöva kunna mer om digital teknik, både i vardagen och i yrkeslivet.

Tror du att ett kreativt skapande kan hjälpa dig att lära? Vill du vara med och forma framtidens arbetssätt med modern teknik? Då är Makerspace något för dig. I Makerspace får du möjlighet att lära genom att skapa.

Läs mer om Makerspace Hultsfred

Kontakter

Joachim Fasth

Marknad och IT-supportTELEFON: 010-354 26 12E-POST: joachim.fasth@hkedu.seAdministration