NA besöker Norra Kvill

Mitt bland orörd trollskog, mjuka mossmattor och mörka vatten fyllda till brädden med näckrosor, vandrar eleverna från naturvetenskapliga programmet och upplever naturen där den är som bäst. Eleverna som valt kursen naturguidning får lära sig att vara nära och lära om nationalparken Norra Kvill utanför Rumskulla.

Att lära sig om naturen och naturvetenskapliga ämnen handlar både om att förstå hur vi människor påverkar naturen, men också om hur vi människor påverkas av att vara i naturen . Stressnivåerna sjunker och pulsen saktar ner då vi andas in luften där granar, tallar och jättestenblock stått i hundratals år.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Berthold Nilsson

Programutvecklare NaturvetenskapsprogrammetTELEFON: 010-354 29 74E-POST: berthold.nilsson@hkedu.sePedagoger