NA på Linköpings universitet

Gymnasium

En av alla fördelarna med att vara naturvetare på Hultsfreds gymnasium är att man minst en gång under sin treåriga utbildning får chansen att besöka ett universitet i Sverige. En rätt så regnig tisdag som denna fick vi på naturprogrammet chansen att lysa upp vår tillvaro med en heldag på Linköpings Universitet.

På universitet fick vi möjligheten att välja mellan bredd av föreläsningar att lyssna på under dagen och alla gick i forskningen och vetenskapens tecken. Vi började dagen med att gå på en föreläsning om en så stor världsfråga som Kan man utrota HIV? och avslutade den med en föreläsning om något så litet som nanoteknik. Där i mellan fanns det något för alla naturare, man kunde få chansen att lära sig hur man kunde räkna på trafiken, om molekyler, övervikt, biogas och genteknik och även en del forskare och studenter från universitet hade utställningar i korridoren.

En dag för att informera, utbilda och främst motivera oss till varför vi går på gymnasiet och vad vi kan nå genom våra studier. Vem vet, kanske kommer någon av oss att studera i Linköping i framtiden, eller varför inte föreläsa för nästkommande naturelever som får chansen att åka på de populärvetenskapliga dagarna.

Tack Linköpings Universitet och alla härliga lärare och elever på NA-programmet för en trevlig och lärorik dag!
Alice Hartikka och Gustav Andreasson