NA på universitet

Förra torsdagen bar det iväg till Linköpings universitet för eleverna i åk 2 och 3 på naturvetenskapsprogrammet. En mycket lyckad dag enligt eleverna. Vi fick vi lyssna på en massa spännande föreläsningar, möta doktorander och  forskare, träffa studenter och få en liten inblick i hur det är att vara student.

Eleverna fick välja mellan olika föreläsningar som handlade om allt från DNA-teknik för att lösa brott till innovationer och förlossningar. Under lunchrasten hann många av oss också med att ta en promenad i det vackra höstvädret och vi kunde konstatera att  universitetsområdet är väldigt stort, nästan som en egen liten stad, men med väldigt många cyklar.

Några passade också på att titta in i det nya biblioteket medan några fastnade för konstinstallationerna i parken.

/Helene Hultqvist

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet

Berthold Nilsson

Programutvecklare Naturvetenskapsprogrammet (NA)E-POST: berthold.nilsson@hkedu.sePedagoger