Ny kurs i kriminologi på Ekonomiprogrammet

Hultsfreds gymnasium startar kursen kriminologi till hösten. Det är elever på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik, som kommer att läsa kursen i årskurs tre.

Kursen kommer att lära ut förmåga att bearbeta, analysera och diskutera kriminologi ur olika aspekter samt att relatera kriminologi till omvärlden. Man lär sig att använda begrepp, metoder och teorier i arbetet med kriminologi. Det ingår också att praktiskt kunna omsätta sina kunskaper inom området i olika sammanhang.

– Eleverna får till exempel chansen att göra gärningsmannaprofiler. Det finns roligt arbetsmaterial som jag tror att eleverna kommer uppskatta. Säger Pierre Arvidsson, lärare på Ekonomiprogrammet.

Som kriminolog kan du jobba med:

• Gärningsmannaprofiler
  • Studier av kriminellt beteende
  • Forskningshandlingar och artiklar
  • Sammanställning av statistiska data
  • Strategier för att minska brottsligheten

Läs mer om Ekonomiprogrammet

Thomas Wigren

Programutvecklare EKTELEFON: 0495-24 11 73E-POST: thomas.wigren@hkedu.sePedagoger