Nyhetsarkivet

Erasmus+ GUESS

Nu drar Erasmus+ GUESS (GREEN & UNIQUE EUROPEAN STUDENTS STARTUPS) igång, som är en fortsättning på projektet Erasmus+ S.P.E.E.D. Projektet är ett skolutbyte under två år mellan 6 länder som fokuserar på att varje land ska starta och utveckla ett antal företag.

Marianne Viefall Waters, arbetslagsledare och lärare, som också är skolans koordinator i projektet, reser denna gång med tre elever till Tyskland, Osterburken.

Lea Björklund och Fatou Njie från HT19 och Nora Malakauskaite från SA18 träffades idag inför resan med genomgång och en sista check att allt är på plats. Presentation av skolan, företagens affärsplaner, boende och andra praktiska detaljer gås igenom och dubbelkollas.

Eleverna reser på måndag nästa vecka och är tillbaka på fredag. De kommer att bo i olika värdfamiljer och hinner med både studiebesök och att träffa elever från de andra länderna.

Resorna i projektet ger utbyte och inspiration och innehåller presentationer av företag samt genomgång av olika ansvarsområden. Sveriges ansvarsområde är affärsplan och finansiering, vilket våra elever kommer att hjälpa de andra eleverna med, längre fram i maj när Hultsfreds gymnasium är värdskola och får besök av lärare och elever från de andra länderna.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet

Gymnasievalet

 

Viktiga datum och ansökan till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet gör du i Dexter med inloggningsuppgifter som har skickats hem till dig med posten. Gymnasieregion i Norra Kalmar län

Om du har frågor kring ansökan kontakta Hanna på antagningskansliet på Hultsfreds gymnasium.

JANUARI

2020-01-08
Dexter öppnar för gymnasieval.

FEBRUARI

2020-02-13
Sista ansökningsdag till gymnasieskolan.

APRIL 2020-03-26
Preliminär antagning avslutad, resultatet visas i Dexter.
Möjlighet till om- och nyval för sökande efter fördjupad SYV insats.
 

MAJ

2020-05-05
Sista dag för om-/nyval.

JUNI 2020-06-12
Vårterminsbetyg för årskurs 9
Antagningskansliet tillhanda. Detta varierar för kanslierna beroende på när åk 9 eleverna slutar.

JULI

2020-07-01
Slutlig antagning avslutad.
Antagningsbesked sökande tillhanda via post, resultat visas även i Dexter.
  2020-07-30
Sista dag för svarsbesked till antagningskansliet.
Sista dag för registrering av betygskomplettering.

AUGUSTI

Reservantagning pågår 2 veckor efter skolstart.

Läs om våra program

Det finns 18 olika nationella program som alla är treåriga. Alla dessa program innehåller programgemensamma ämnen (kallades tidigare karaktärsämnen), valbara kurser, individuella val, gymnasiegemensamma ämnen (kallades tidigare kärnämnen) och gymnasiearbete. På vissa gymnasieprogram ingår 15 veckors praktik (APL- arbetsplatsförlagt lärande).

Mycket information på samma gång? Titta då på filmen nedan som handlar om gymnasievalet och de 18 nationella programmen. Du kan också kontakta våra vägledare som hjälper till och svarar på dina frågor.

En film om gymnasievalet och gymnasieskolans 18 nationella program.
En studie- och yrkesvägledare svarar på frågor från elever. Källa: Skolverket.

Program på Hultsfreds gymnasium

Läs mer om våra program och hitta det som passar just dig. Har du frågor så finns det kontaktpersoner längst ner på sidan för varje program. Du kan också kontakta våra vägledare som hjälper till och svarar på dina frågor. Du hittar vägledarna längst ner på den här sidan.

En insats för miljön

SA19 har plockat skräp vid sjön Hulingen för att minska miljögiftspåverkan på sjön och miljön runt omkring. De lag som samlat ihop mest skärp vann åtråvärda, goda priser 😊

Nu uppmanar vi alla andra klasser som också läser Naturkunskap att göra samma sak.

Terminsstart

Igår körde vi igång en ny termin med föreläsning om ledarskap och gruppdynamik för vår personal. Idag har vi äntligen våra elever på plats igen och vi är alla laddade för nya utmaningar.

Vi går mot ljusare tider och in i en termin med sportlov och påsklov mot våren och sommaren med stundande skolavslutning. Kolla in datum och lovveckorna på länken nedan.

Läsårstider

Naturvetarna på julmys

Naturvetarettorna har bjudit in tvåorna och treorna på NA-programmet samt lärarna till en mysig gammaldags jul ute på landet i byn Näshult utanför Mörlunda. I det stor gamla huset som är Karinas serverades ett internationellt julbord, smarriga efterrätter, julkakor och allt fixades av ettorna. Julgran, paketleken (allt från slime till biobiljett), tipspromenad om julen med mera höjde mysfaktorn.

Naturvetarna vill också passa på att önska alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Aktivitetsdag!

Även i år kör vi traditionsenlig aktivitetsdag på Hultsfreds gymnasium. Dagen är full av aktiviteter och det finns något för alla. Volleyboll, motionssim, friskotek, Tabata, Cirkelfys,  Yoga, livsstil, E-sport, schack och brädspel. Dagen avslutas med med gemensam samling i Hagadals sporthall, där rektorerna tackar för den gångna terminen.

Julbord och julmusik

Idag fick lärare och elever avnjuta ett underbart julbord till skön julmusik på Hultsfreds gymnasium. Stort tack till personalen i matsalen för det goda och fint uppdukade julbordet och lika stort tack till musikskolans eminenta musiker. Världsklass!

Besök i kemisalen

I tisdags fick vi besök av kommunstyrelsens arbetsutskott som var på plats för att beskåda vår nya kemisal. Karina Brånstrand, Hultsfreds gymnasium och Stefan Fredriksson på ÖSK berättade om projektet och byggprocessen. Samtidigt hade eleverna i NA17 lektion och genomförde laborationer, så gästerna fick se salen i funktion och även chansen att ställa frågor till eleverna.

E-sport satsar vidare

Hultsfreds gymnasium kan nu presentera ytterligare ett steg framåt i utveckling av vår satsning kring E-sport på Estetiska programmet. Ett samarbete med IK Oskarshamn har inletts för att möta klubbens satsning i den nya e-sportligan som SHL startar i januari 2020.

 – IK Oskarshamn ville ha hjälp med att ta ut det lag som ska representera IK Oskarshamn i kommande turnering. De vände sig till oss för att få till ett starkt lag. Vi ska också hjälpa dem med liverapportering från matcher, säger Christoffer Frick, lärare på Hultsfreds gymnasium.

Ny satsning ska möta den växande e-sportsektorn

Den nya e-sportsligan består av befintliga SHL-lag och ligan. Lagen som tävlar består av 6 spelare, matcherna spelas på Playstation 4 och spelet är EA NHL 20. 1 målvakt, 2 backar och tre forwards ska utses.

Hultsfreds gymnasiums E-sport kommer att hjälpa IK Oskarshamn att hålla try-outs och Bootcamps för att ta ut laget och förbereda dem till spelstarten den 13 januari.

Elva lag är klara för turneringen:
Färjestad BK
HV71
IK Oskarshamn
Leksands IF
Linköping HC
Luleå Hockey
Malmö Redhawks
Rögle BK
Skellefteå AIK
Växjö Lakers
Örebro Hockey

Läs mer om uttagningen

Läs mer om Estetiska programmet, E-sport (ES)