Nyhetsarkivet

I helgen firades Europadagen

Eleverna på Ekonomiprogrammet firade redan förra veckan, för att uppmärksamma Europadagen den 9 maj. Under dagen hölls olika grupparbeten kring EU:s arbete och framtida frågor och det bjöds på “EU-tårta”.

Hultsfreds gymnasium är en Ambassadörsskola för EU och jobbar aktivt med frågor som rör oss som EU-medborgare.

Läs mer om Ambassadörsskola

Konstutställning på Kopparslagaren

Lördag och söndag 8-9 maj. Öppet 13:00 – 17:00

Den unga lokala talangen Razia Jafair ställer ut sina konstverk på Kopparslagaren i Hultsfred. Tillsammans med Hotell och turism-programmet har de skapat en konstutställning med Razias vackra konstverk. Hela helgen vecka 18 kan ni beundra den unga talangen.    

”Naturen skapar ett lugn” 

Hon är bara 17 år och studerar IM på Hultsfred Gymnasium. Hon började måla tidig i sitt hemland Afghanistan med ingen utbildning utan är helt självlärd. För ett år sedan kom hon till Sverige och hennes intresse för skapande växte sig starkare då hon fick bildundervisning i skolan. Många av hennes konstverk är motiv som inspireras av naturen. “Mycket från naturen. Det skapar ett lugn hos mig, jag känner att jag får lugn och ro”. Säger Razia. 

Vill du se konstutställningen tveka inte att komma förbi Kopparslagaren. För att undvika trängsel kommer vi att ha ett begränsat antal personer i byggnadenOm vädret tillåter kommer det också finnas konstverk ute i trädgården.

Lördag och söndag 8-9 maj. Öppet 13:00 – 17:00

 

Kontakt  

För mer information mejla: elvira.persson@hkedu.se   

Coronavänlig dans

Under en APL-dag anordnades det Coronavänlig dans i Hagadal. Eleverna på Barn och -fritidsprogrammet fick prova på Disco, Trojka, Jenka och Jerusalema, under ledning av idrottslärare Mikael Boman.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet

Grattis Lyxcrips UF

Årets UF-Företag i Hultsfreds kommun. Vinnare av 2021 års företagspriser har utdelats av Hultsfred kommun. Vid en prisutdelningsceremoni den 14 April. Då tilldelades elever i EK18 Årets UF-företag 2021. Vi får gratulera Lyxcrips UF. Eleverna som driver företaget är Felicia Ekeberg, Tess Nilsson, Stina Rönning och Ebba Nilsson.

Viktig information – Covid19

Viktig information – Covid19

I dessa tider är vi vana vid att rekommendationer, restriktioner och olika åtgärder sker med väldigt kort varsel. För att hålla elever och vårdnadshavare underrättade med aktuell information så använder vi oss av Teams som alla elever har tillgång till, samt InfoMentor som alla elever och vårdnadshavare till barn under 18 år har tillgång till. Utskick via brev gör vi inte just nu på grund av att informationen redan kan ha ändrats innan breven når fram till mottagaren.

Vi uppmanar vårdnadshavare som har barn under 18 år att hålla koll i InfoMentor, men att även tillsammans med eleven titta på och läsa information i Teams. Behöver du hjälp med nya inloggningsuppgifter till InfoMentor så hör du av dig till skolans administration. Se kontaktuppgifter nedan!

Till er föräldrar som har barn som är myndiga rekommenderar vi att ni tillsammans med eleven tittar på informationen i Teams för att hålla er uppdaterade. För trots att ni inte får informationen personligen så får eleven det och genom att läsa det tillsammans kan ni vara ett stöd för eleven.

Vi uppmanar även dig som är elev, oavsett om du är myndig eller inte, att visa viktig information rörande Covid-19, scheman och information om luncher vid fjärrundervisning för dina föräldrar.

/Gymnasiets rektorer

Andreas, Elisabeth och Mikael K

 

Kontakt gällande inloggning

För inloggning till InfoMentor, vänligen kontakta oss per mejl i första hand. Går inte det är ni såklart välkomna att ringa.

Silja Lürges, silja.lurges@hultsfred.se, 0495-24 11 19
Patricia Pöder, patricia.poder@hultsfred.se, 0495-24 11 20