Nyhetsarkivet

Skidåkning

Vi idrottslärare längtar efter snö på vintern. Så här såg det ut i december när vi åkte längdskidor med skolans elever. Vi hoppas snart få ge oss ut i spåret igen.

/Idrottslärarna

 

Digital frågestund med EU-minister

Onsdagen den 19 januari 2022 blir det digital frågestund med EU-minister Hans Dahlgren och Hultsfreds gymnasium som en del i Europaparlamentets utbildningsprogram. Mötet och frågestunden kommer att genomföras med elever från Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet, övriga elever på skolan får chansen att följa livesändningen på Europaparlamentets Youtubekanal. https://www.youtube.com/c/EuropaparlamentetSverige

Digital frågestund kl. 10.00 – 10.45 19 januari 2022

Medverkande

  • EU-minister Hans Dahlgren.
  • Elever årskurs 1 – 3 från ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium i Hultsfred. Elever som kommer att ställa frågor är juniorambassadörer för Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.
  • Ansvarig lärare är Pierre Arvidsson.

Program

  • Moderatorn inleder och hälsar välkommen.
  • Ansvarig lärare hälsar kort välkommen till Hultsfreds gymnasium i samspråk med moderatorn.
  • Elever ställer frågor till EU-minister Hans Dahlgren. Lärare och elever har fått information om att det är ett samtal och en dialog mellan alla deltagare. Eleverna får gärna ställa följdfrågor.
  • Frågestunden kan ses live på Europaparlamentets Youtubekanal, se länk nedan https://www.youtube.com/c/EuropaparlamentetSverige

EU-rollspel för klasserna EK och SA

Idag genomförs ett rollspel på Hultsfreds gymnasium där eleverna lär sig hur EU jobbar med både kortsiktiga och långsiktiga mål, för nå ut med och förverkliga sin politik. Under dagen hålls olika tal, man går igenom lobbying, man skriver resolutioner och eleverna är med och debatterar och ställer frågor. Man får också lyssna på inbjudna talare via länk. Bland andra europaparlamentariker, Jakop Dalunde (MP).

Rollspelet avslutas med prisutdelning och diskussion. En fantastiskt heldag i EU-anda!

Dagen ordnas av Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet, stort tack till Pierre Arvidsson, Stefan Toivonen, Helene Hultqvist, Ida Nordin och Caroline Axelsson.

Läs mer om Ekonomiprogrammet

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

 

UF ordnar Julmässa

Idag kan eleverna på Hultsfreds gymnasium besöka Julmässan i Tysta korridoren som våra UF-företag har arrangerat.

Passa på att kolla in alla bra företagsidéer och fynda produkter som UF-eleverna erbjuder!

Dreamhack Winter 2021

E-sport, estetik & media har nu kommit hem från Dreamhack Winter 2021 på Elmia. Hela ES19, vissa elever från ES20, ES21 och en från EK19 har varit i Jönköping på Elmia sedan i torsdags.

Eleverna har dokumenterat och arrangerat på plats. Några har tävlat och Albin Frick ES19 och Elis Karlsson EK19 har tävlat med sitt lag IWNL och de tog hem den stora CSGO turneringen inför alla gäster på stora scenen. De vann också lördagskvällens duo turnering!

Hultsfreds gymnasiums E-sportsatsning fortsätter att visa resultat speciellt då det också är elever från andra program på gymnasiet som faktiskt har möjlighet att satsa på E-sport tillsammans med E-sportselever. Elis Karlsson i EK19 är ett bra exempel på en av de elever som vunnit mest framgång under skolans E-sportssatsning.

Albin Frick i ES19 läser inte bara på E-sportsprogrammet han har också valt att läsa Idrott Specialisering 1 och 2 med inriktning E-sport som individuellt val vilket är valbart för alla elever som går ÅK 2 och 3 på Hultsfreds gymnasium.

Läs mer om Estetiska programmet, E-sport (ES)