Category Archive: Okategoriserade

 1. I helgen firades Europadagen

  Kommentarer inaktiverade för I helgen firades Europadagen

  Eleverna på Ekonomiprogrammet firade redan förra veckan, för att uppmärksamma Europadagen den 9 maj. Under dagen hölls olika grupparbeten kring EU:s arbete och framtida frågor och det bjöds på “EU-tårta”.

  Hultsfreds gymnasium är en Ambassadörsskola för EU och jobbar aktivt med frågor som rör oss som EU-medborgare.

  Läs mer om Ambassadörsskola

 2. Konstutställning på Kopparslagaren

  Kommentarer inaktiverade för Konstutställning på Kopparslagaren

  Lördag och söndag 8-9 maj. Öppet 13:00 – 17:00

  Den unga lokala talangen Razia Jafair ställer ut sina konstverk på Kopparslagaren i Hultsfred. Tillsammans med Hotell och turism-programmet har de skapat en konstutställning med Razias vackra konstverk. Hela helgen vecka 18 kan ni beundra den unga talangen.    

  ”Naturen skapar ett lugn” 

  Hon är bara 17 år och studerar IM på Hultsfred Gymnasium. Hon började måla tidig i sitt hemland Afghanistan med ingen utbildning utan är helt självlärd. För ett år sedan kom hon till Sverige och hennes intresse för skapande växte sig starkare då hon fick bildundervisning i skolan. Många av hennes konstverk är motiv som inspireras av naturen. “Mycket från naturen. Det skapar ett lugn hos mig, jag känner att jag får lugn och ro”. Säger Razia. 

  Vill du se konstutställningen tveka inte att komma förbi Kopparslagaren. För att undvika trängsel kommer vi att ha ett begränsat antal personer i byggnadenOm vädret tillåter kommer det också finnas konstverk ute i trädgården.

  Lördag och söndag 8-9 maj. Öppet 13:00 – 17:00

   

  Kontakt  

  För mer information mejla: elvira.persson@hkedu.se   

 3. Coronavänlig dans

  Kommentarer inaktiverade för Coronavänlig dans

  Under en APL-dag anordnades det Coronavänlig dans i Hagadal. Eleverna på Barn och -fritidsprogrammet fick prova på Disco, Trojka, Jenka och Jerusalema, under ledning av idrottslärare Mikael Boman.

  Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet

 4. Grattis Lyxcrips UF

  Kommentarer inaktiverade för Grattis Lyxcrips UF

  Årets UF-Företag i Hultsfreds kommun. Vinnare av 2021 års företagspriser har utdelats av Hultsfred kommun. Vid en prisutdelningsceremoni den 14 April. Då tilldelades elever i EK18 Årets UF-företag 2021. Vi får gratulera Lyxcrips UF. Eleverna som driver företaget är Felicia Ekeberg, Tess Nilsson, Stina Rönning och Ebba Nilsson.

 5. Viktig information – Covid19

  Kommentarer inaktiverade för Viktig information – Covid19

  Viktig information – Covid19

  I dessa tider är vi vana vid att rekommendationer, restriktioner och olika åtgärder sker med väldigt kort varsel. För att hålla elever och vårdnadshavare underrättade med aktuell information så använder vi oss av Teams som alla elever har tillgång till, samt InfoMentor som alla elever och vårdnadshavare till barn under 18 år har tillgång till. Utskick via brev gör vi inte just nu på grund av att informationen redan kan ha ändrats innan breven når fram till mottagaren.

  Vi uppmanar vårdnadshavare som har barn under 18 år att hålla koll i InfoMentor, men att även tillsammans med eleven titta på och läsa information i Teams. Behöver du hjälp med nya inloggningsuppgifter till InfoMentor så hör du av dig till skolans administration. Se kontaktuppgifter nedan!

  Till er föräldrar som har barn som är myndiga rekommenderar vi att ni tillsammans med eleven tittar på informationen i Teams för att hålla er uppdaterade. För trots att ni inte får informationen personligen så får eleven det och genom att läsa det tillsammans kan ni vara ett stöd för eleven.

  Vi uppmanar även dig som är elev, oavsett om du är myndig eller inte, att visa viktig information rörande Covid-19, scheman och information om luncher vid fjärrundervisning för dina föräldrar.

  /Gymnasiets rektorer

  Andreas, Elisabeth och Mikael K

   

  Kontakt gällande inloggning

  För inloggning till InfoMentor, vänligen kontakta oss per mejl i första hand. Går inte det är ni såklart välkomna att ringa.

  Silja Lürges, silja.lurges@hultsfred.se, 0495-24 11 19
  Patricia Pöder, patricia.poder@hultsfred.se, 0495-24 11 20

 6. Ny kurs i kriminologi på Ekonomiprogrammet

  Kommentarer inaktiverade för Ny kurs i kriminologi på Ekonomiprogrammet

  Hultsfreds gymnasium startar kursen kriminologi till hösten. Det är elever på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik, som kommer att läsa kursen i årskurs tre.

  Kursen kommer att lära ut förmåga att bearbeta, analysera och diskutera kriminologi ur olika aspekter samt att relatera kriminologi till omvärlden. Man lär sig att använda begrepp, metoder och teorier i arbetet med kriminologi. Det ingår också att praktiskt kunna omsätta sina kunskaper inom området i olika sammanhang.

  – Eleverna får till exempel chansen att göra gärningsmannaprofiler. Det finns roligt arbetsmaterial som jag tror att eleverna kommer uppskatta. Säger Pierre Arvidsson, lärare på Ekonomiprogrammet.

  Som kriminolog kan du jobba med:

  • Gärningsmannaprofiler
  • Studier av kriminellt beteende
  • Forskningshandlingar och artiklar
  • Sammanställning av statistiska data
  • Strategier för att minska brottsligheten

  Läs mer om Ekonomiprogrammet

 7. Mer närundervisning från måndagen 8/3

  Kommentarer inaktiverade för Mer närundervisning från måndagen 8/3

  Nu välkomnar vi med start måndagen den 8/3 fler elever tillbaka till skolan för närundervisning.

  Information och schema som gäller för nästa vecka finns att läsa för er elever och vårdnadshavare på Teams i Team Hultsfreds gymnasium och i Infomentor.

  Vi ses!

  Elisabeth Kling, Andreas Ekberg och Mikael Karlsson

 8. Följande elevgrupper på skolan vecka 9

  Kommentarer inaktiverade för Följande elevgrupper på skolan vecka 9

  Hej!
  Som du säkert läst har FHM nu gått ut med nya rekommendationer om hur skolan ska hållas öppen under vecka 9. Dessa har även förtydligats av Region Kalmar. Anledningen är att man tror att smittspridningen kan ta fart igen efter lovet, då många varit mer rörliga än under tidigare veckor.

  Så här blev det beslut vi fattade för gymnasiet:

  Gymnasiesärskolans elever är på plats, samt en del elever på praktiska program på gymnasiet. Även elever i behov av särskilt stöd är undantagna och är på plats.

  Alla beslut i den här situationen är en avvägning mellan smittorisk och en risk att våra elever inte får tillräckligt med undervisning av högsta kvalitet för att klara av sina kurser. Vissa kurser och program har fler praktiska moment som kräver att man är på skolan för att kunna utföra dessa. Alla kurser innehåller några moment som inte kan göras lika bra via fjärrundervisning.

  Vi vet också att elever generellt lyckas bättre i skolan än via fjärrundervisning. Det kan vara motivation eller struktur som gör att eleverna som är i skolan lyckas bättre, men även undervisningen blir tydligare och det blir lättare att i det personliga mötet fråga och förtydliga.

  Följande elevgrupper ska därför vara på skolan vecka 9:

  Måndag:

  EE åk 1 och åk 3
  FT åk 3 (endast 4 elever för körning)
  BF åk 1
  IMYRK
  LÄ åk 1 och åk 2
  Gymnasiesärskolan
  Elever i behov av särskilt stöd (som i överenskommelse har fått vara på skolan även tidigare veckor)

  Tisdag:

  EE åk 1 och åk 3
  FT åk 1 (halvklass i verkstaden)
  FT åk 3 (endast 4 elever för körning)
  BF åk 1
  LÄ åk 1 och åk 2
  Gymnasiesärskolan
  Elever i behov av särskilt stöd (som i överenskommelse har fått vara på skolan även tidigare veckor)

  Onsdag:

  EE åk 1 och åk 3
  FT åk 2 (endast 4 elever för körning)
  BF åk 1,  åk 2 och åk 3
  Gymnasiesärskolan
  Elever i behov av särskilt stöd (som i överenskommelse har fått vara på skolan även tidigare veckor)

  Torsdag:

  EE åk 1
  BF åk 1
  IMYRK
  LÄ åk 3
  Gymnasiesärskolan
  Elever i behov av särskilt stöd (som i överenskommelse har fått vara på skolan även tidigare veckor)

  Fredag:

  EE åk 2
  FT åk 1 (halvklass i verkstaden)
  FT åk 2 (endast 4 elever för körning)
  BF åk 1
  IMYRK
  LÄ åk 1 och åk 3
  Gymnasiesärskolan
  Elever i behov av särskilt stöd (som i överenskommelse har fått vara på skolan även tidigare veckor)

  Totalt är väldigt få elever på skolan vilket gör det möjligt att hålla avstånd, om vi alla hjälps åt på bästa sätt.

  Stanna hemma om du har symptom!

  Har du varit utomlands ska du stanna hemma i 7 dagar efter ankomst till Sverige. Du ska också testa dig två gånger innan du får komma till skolan.

  Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

  /Andreas Ekberg, Elisabeth Kling och Mikael Karlsson

 9. Kemistipendier på NA  

  Kommentarer inaktiverade för Kemistipendier på NA  

  Julia och Umair i NA18 har i år deltagit i Berzeliusdagarna, uppkallade efter den svenske kemisten Jöns Jacob Berzelius. Konferens utgår från Stockholms universitet med syftet att uppmuntra gymnasieelever till fortsatta kemistudier och vad man jobbar med som kemist.

  Forskare från hela världen håller inspirerande föredrag, allt från antikroppar till metaller. Vätgas och bränsleceller, ytbehandlingsteknik och skogen som råvara för nya gröna plastmaterial är andra spännande områden som visar att en kemist kan göra många olika saker.

  Att eleverna på Hultsfreds gymnasium har goda kemikunskaper framkom när de under Berzeliusdagarna vann en tävling med bred variation. Dessa kunskaper inkluderar allt ifrån molräkning till nobelpristagare inom kemi.

  Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet

 10. Närundervisning från och med måndag 25/1

  Kommentarer inaktiverade för Närundervisning från och med måndag 25/1

  Från och med måndag den 25/1 återgår ca. 1/3 av våra elever till närundervisning där vi har prioriterat vissa elevgrupper utifrån behov. Beslut och schema som gäller för veckorna 4-9 finns att läsa på Teams i Team Hultsfreds gymnasium och även i Infomentor.

  Vår förhoppning är att vi efter dessa veckor succesivt kan ta in våra elever för studier på skolan.

  Med vänlig hälsning Skolledningen