Foto: Berthold Nilsson
Foto: Berthold Nilsson

Om Hultsfreds gymnasium

 

Hållbar utbildning
– till nytta för dig, för andra och för världen

 

Hultsfreds gymnasium ligger centralt i naturskön miljö, nära Hagadals fritidsanläggning med simhall och sporthall, där all idrottsundervisning är förlagd. Skolan har även en hälsosatsning som bland annat innebär att elever får träna gratis i kommunens alla idrottsanläggningar.

Centrum, buss och järnvägsstation med direktlinje till Kalmar och Linköping finns på bekvämt gångavstånd. I Hultsfred är det nära till allt.

I skolans moderna lokaler går cirka 500 elever. Varje elev har också en egen personlig dator under sin tid på skolan.

Vi ser resande som ett sätt att bedriva internationalisering och strävar efter att låta våra elever resa mycket. Hur långt och hur länge varierar, men vi har de senare åren rest till bland annat Mallorca, Bryssel, Barcelona och Paris och Gdansk. Allt för att lära på nya sätt, i nya miljöer, i skarpa situationer och med autentiska mottagare.

Vi erbjuder tio nationella gymnasieprogram och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också gymnasiesärskolans två nationella program samt individuellt program och Lärvux. Varje program innehåller ett utbud av programfördjupningar. Du kommer att möta cirka 100 medarbetare, som brinner för att göra dina gymnasieår intressanta, roliga och framförallt mycket lärorika.

Kontakter