Nyhetsarkivet

Besök från Kenya

Besök från Elgeyo Marakwet County i Kenya

Besöket är en del av ett kommunalt partnerskap mellan Elgeyo Marakwet County i Kenya och Hultsfreds kommun. Projektet finansieras av ICLD vars övergripande mål är att främja utvecklingen av hållbar demokrati på lokal och regional nivå.

Elever från Samhällsvetenskapsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet var med i rundvandring bland annat i Hagadal, Additivt Teknikcenter och hade en avslutande diskussioner med våra fyra besökare.

• Monicah Rotich, CECSM Public Service and Ict
• Nathan Tanui, Chief of Staff
• Titus Biwott, Ag. Director Resource Mobilzation
• Lorna Kipsang, Chief Officer – Office of the Governor

Gymnasievalet 2023

Viktiga datum och ansökan till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet gör du i Dexter med inloggningsuppgifter som skickas hem till dig med posten. Gymnasieregion i Norra Kalmar län

Om du har frågor kring ansökan kontakta Hanna på antagningskansliet på Hultsfreds gymnasium.

JANUARI

2023-01-10
Dexter öppnar för gymnasieval.
DEXTER-kontona skickas till elev under jullovet.

FEBRUARI

2023-02-15
Sista ansökningsdag till gymnasieskolan.
(DEXTER stängs för val morgonen den 16/2)

APRIL 2023-04-06
Preliminär antagning avslutad, resultatet visas i Dexter.
Möjlighet till om- och nyval för sökande efter fördjupad SYV insats.

MAJ

2023-05-09
Sista dag för om-/nyval.

JUNI

2023-06-30
Slutlig antagning avslutad.
Antagningsbesked visas i Dexter, där ska du även tacka JA/NEJ till erbjuden plats.
  2023-07-28
Sista dag för svarsbesked till antagningskansliet.
Sista dag för registrering av betygskomplettering.

AUGUSTI

Reservantagning pågår 2 veckor efter skolstart.

Läs om våra program

Det finns 18 olika nationella program som alla är treåriga. Alla dessa program innehåller programgemensamma ämnen (kallades tidigare karaktärsämnen), valbara kurser, individuella val, gymnasiegemensamma ämnen (kallades tidigare kärnämnen) och gymnasiearbete. På vissa gymnasieprogram ingår 15 veckors praktik (APL- arbetsplatsförlagt lärande).

Program på Hultsfreds gymnasium

Läs mer om våra program och hitta det som passar just dig. Har du frågor så finns det kontaktpersoner längst ner på sidan för varje program. Du kan också kontakta våra vägledare som hjälper till och svarar på dina frågor. Du hittar vägledarna längst ner på den här sidan.

Pulspass

Ny utrustning för att mäta pulsen testades på idrotten.

Pulsträning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå.

Med hjälp av våra nya pulsmätare kan varje elev se sin puls i realtid, som visas via en projektor på väggen. Olika övningar ger olika puls, långsam hinderbana i lugnt tempo och som avslutning en snabb övning på maxpuls.

Julavslutning

Idag har vi julavslutning med olika aktiviteter tillsammans med elever och lärare.

Bowling, femkamp, brädspel, julklappslek och tävling i finaste pepparkakshus, eller var det kanske godaste?

Vi önskar alla våra elever en god jul och ett gott nytt år. Vi syns tisdagen den 10 januari, då skolan börjar igen!