Nyhetsarkivet

Programmets dag – EK

Eleverna på Ekonomiprogrammet fick lyssna till en rad intressanta föreläsare under Programmets dag.

Lars Rönnlund -Kommunchef på Hultsfreds kommun, inspirerade ungdomarna med att berätta om sin resa till att bli kommunchef. ”Att leda en organisation” Sedan berättade han om traineetjänsten på kommunen. Cornelia Nilson, mäklare. Berättade om Mäklarutbildningen och hur det är att arbeta som mäklare i Göteborg och Malmö. Martin Petersson, läser till Polis på Linné universitetet. Emma Lång, statsvetare från Linköpings universitet. Inspirationsföreläsning av UF.

Programmets dag – VO

Eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet fick under programmets dag lyssna på lärorika föreläsningar. Bland annat från regionens hygiensjuksköterska där eleverna också fick göra en så kallad hand-check efter handdesinfektion.

Dagen avslutades med gemensam aktivitet där det spelades boule. 

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

 

Programmets dag – SA

Eleverna på samhällsvetenskapsprogrammet fick under programmets dag lyssna på tre spännande och lärorika föreläsningar; en socionom, en rehabiliteringskoordinator och två poliser. Eleverna fick höra riktigt fina beskrivningar av yrken, studier och vilka ramar och begräsningar som finns i de olika yrkena.

Det dök upp nya spännande yrken runtomkring och eleverna fick en bild av hur de olika yrkesgrupperna samverkar. Därefter fortsatte dagen med olika roliga gruppaktiviteter.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Programmets dag – IN

Eleverna på Industritekniska programmet gjorde idag ett studiebesök på Ikea Industry. IKEA tillverkar 3,2 miljoner garderober varje år. Det är 11 garderober i minuten!

Eleverna blev imponerade av hur snabbt och effektivt arbetet var med hjälp av robotar.

”För oss finns det jobb som mekaniker men också som operatör och jag ska söka sommarjobb här – helt klart!” /Simon Sandsborg IN23

Läs mer om 3D-teknik och modern produktion, Industritekniska programmet (IN)

 

Programmets dag – BF

Barn- och fritidsprogrammet åkte till Målilla Älgpark för att lära sig mer om djur… och människor skulle det visa sig. Vi tackar Hjalmar, för lärorika och underhållande fakta samt anekdoter om älgar och deras leverne och beteende. – Inte helt olikt oss människor i vissa avseenden?

Vi gick en rundtur i hela parken och gjorde ett besök i souveniraffären. Vi fick förutom, Hjalmar och Maria Österberg, träffa älgar, kaniner, getter, höns och två hundar. Tack till alla för ett mycket givande besök!

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet (BF)

Läs mer om Målilla Älgpark