El- och energiprogrammet (EE)

Är du tekniskt intresserad och tycker om att arbeta praktiskt? På El- och energiprogrammet får du möjlighet att lära dig om elteknik, elinstallationer, datorteknik och mycket annat. Vi erbjuder två inriktningar som ger dig fördjupade kunskaper inom installation eller automation.

Väljer du installation kan du jobba med elinstallationer och nyproduktion och som serviceelektriker. Om du väljer automation kan du istället fördjupa din inom planering, installation och drift av automatiserade system, men även underhåll av industribyggnader och maskiner.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande

APL är en viktig del i utbildningen. Du får under flera praktikveckor bekanta dig med yrket utanför skolan. Praktiken kan göras hos olika företag i olika perioder, både under årskurs två och tre.

Det här lär du dig

Du lär dig om produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem. Du lär dig även om dator- och kommunikationsteknik samt om IT-infrastruktur. Du lär dig hur man dokumenterar och systematiskt går till väga med arbetsuppgifter inom ditt område.

Inriktningar

Inriktningar på Hultsfreds gymnasium:

  • Elteknik
    Du lär dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm och tv- och datanät.

Poängplaner

I poängplanerna kan du se vilka kurser som ingår, deras poängtal och när kursen läses.

Kontakter

Mikael Assargård

Programutvecklare El- och energiprogrammet (EE)E-POST: mikael.assargard@hkedu.sePedagoger