Estetiska programmet, E-sport

 

Du kan inte längre söka Estetiska programmet, E-sport (ES)

Programmet är inte längre sökbart, men finns kvar för de elever som påbörjat sin utbildning.

E-sport, estetik & media

Framtiden är här! Den digitala världen är enorm. Vi satsar därför på E-sport men framför allt på ny teknik. I dagens samhälle där allt mer digitaliseras är det viktigt att få en inblick i den digitaliserade världen.

På Estetprogrammet erbjuder vi en E-sportinfluerad utbildning med fokus på den digitala världen och framför allt ett studieförberedande program med likvärdig behörighet för högskola som andra studieförberedande program.

Vi erbjuder också 200 poäng programmering. Detta gör programmet till ett brett mediaprogram men framför allt E-sport och datainriktiningen blir fantastisk. Med kursen programmering 1 (åk 1) kommer vi titta på variabler, datatyper och enklare syntax. Även med inriktning mot databaser, frågeställningar, mobila enheter och program.  I årskurs 2 erbjuder vi tillämpad programmering då ni får möjlighet att programmera lite mer individuellt och inom det området ni själva känner för. Programmeringen syr ihop helheten av vårt program så vi verkligen erbjuder en relevant E-sport och datautbildning för att komplettera vårt redan fina mediaprogram.

Det här lär du dig

Från första dagen bygger vi våra egna datorer och skapar en digital profil för varje elev. Denna ligger som grund för hela utbildningen där fokus ligger på media och E-sport. Med program som Photoshop, Illustrator, Indesign, Premier och många fler skapar vi tillsammans nya produktioner. Produktioner som är anpassade för befintliga digitala plattformar som Twitch, Steam, Youtube, Facebook, Instagram med flera. E-sporten är viktig för att utveckla produktionerna digitalt för framtiden är digital.

Tre helt fantastiska gymnasieår väntar våra elever där närheten till proffsen inom E-sporten ger eleverna en helt ny insikt i E-sportens nya värld och samtidigt lära sig vad som krävs för att lyckas. Kost, sömn och en bra fysik är viktigt för att orka och nå långt, men vidare studier kanske lockar och då är mediautbildningen en digital grund att stå på inför framtiden med behörighet för högskola som andra studieförberedande program.

Varför E-sport?

Datorn är ett fantastiskt hjälpmedel idag och vi vill uppmuntra den kreativitet som finns hos elever som vill satsa på sitt spelande. Spelandet genererar så mycket mer än bara tid framför skärmen. Det genererar en måluppfyllelse som speglar sig i kursmål och programgemensamma mål.

Inriktning

Inriktningar på Hultsfreds gymnasium:

  • Estetik & media
    Du lär dig om digitala medier och att kommunicera digitalt genom ljud, bild och berättande. Du lär dig att tolka och reflektera över digitala uttryck samt att använda och skapa digitala produkter. 

Poängplan

I poängplanerna kan du se vilka kurser som ingår, deras poängtal och när kursen läses.