Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen passar dig som är intresserad av hur samhället är uppbyggt och hur det styrs. Du får en bred allmänbildande utbildning och möjligheten att studera vidare på högskola. Under utbildningen studerar du vad som påverkar och vad som sker i samhället på lokal och global nivå.

Det här lär du dig

Du lär dig om samhällsförhållanden i Sverige och resten av världen, om samspelet mellan individ och samhälle samt om människors livsvillkor. Du lär dig om demokrati, etik, genus och miljö. Du lär dig om makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter samt om medier och informationsteknik.

Du lär dig om kommunikation och om hur åsikter och värderingar uppkommer. Du får även lära dig hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle.

Inriktning

  • Beteendevetenskap
    Beteendevetenskap ger kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap.

Poängplan

I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår, deras poängtal och när kursen läses.

Kontakter

Stefan Toivonen

Programutvecklare SamhällsvetenskapsprogrammetTELEFON: 010-354 29 75E-POST: stefan.toivonen@hkedu.sePedagoger