På tur med BF13

På tur med BF13 3Turen började med att Alicia och Moa guidade oss vid More Kastell. De berättade att den är en ravin som har sitt ursprung från istiden. Hela ravinen är 7 kilometer lång med en bredd på 20-30 meter, största djupet är 49 meter inget att rekommendera för höjdrädda. Kastellen som finns nere i ravinen är 20 meter hög och kan liknas vid en rauk.

 

Vidare mot Stubbhult där Amanda, Felicia och Angelica tog med oss på en rundvandring i den gamla byn. Numera drivs gården av Emådalens Naturskyddsförening precis som på farfars vis. Korna betar innanför den 2,5 kilometer långa gärdsgården. Här finns fina promenadstråk berättade de. Lunch avnjöts innan turen gick vidare mot Frödinge samhälle.

 
Här tog Joakim och Jesper med oss på en rundtur i samhället. Först stannade de till vid kyrkan där de informerade oss om kyrkan som är en av få träkyrkor som finns kvar i landet. Nästa stopp vid mejeriet som numera heter Orkla Foods Sverige, här berättade de vilka produkter som tillverkas där. Tyvärr var ostkakeboden stängd denna dag.

 
Nästa stopp vid Vimmerby Jakskytteklubb där jaktintresserade Daniel och Kalle berättade om verksamheten i den klubben. Här fick vi följa med på en rundtur till de olika träningsbanorna. Intressant att höra hur jägare gör för att vara förberedda inför jaktsäsongen.

 
Dagen avslutades i Hultsfred Hembygdspark. Nu var det Viktor och Benjamin som guidade oss genom parken. De berättade om byggnaderna och var de har sitt ursprung, tyvärr var kaffestugan som byggdes av föreningen 1946 stängd för dagen.