Sälen, Barn och Fritidsprogrammet 2015

Vecka 11 var BF13 på en utbildningsresa i Sälen. Kurserna aktivitetsledarskap och naturguidning ingick i resan. I dessa kurser finns det kursmål som man ska klara av, exempel på detta är att man ska ha förmåga att använda/välja/vårda sina redskap och utrustningen. Detta fick vi öva på.

Vår resa började i Hultsfred, på söndagkvällen var vi äntligen framme i Hundfjället, där vi skulle bo. På kvällen så hade vi en samling i stugan där vi pratade om morgondagen och vad den skulle innebära.

sälen 3

På måndag morgon så hämtade vi ut vår utrustning till utförsåkningen sedan fick man utefter sin förmåga börja åka i backarna. En del var nybörjare medan andra hade mer erfarenhet. Första dagen så övade vi mest på tekniken medan vi sedan andra dagen var lite mer säkra. Dag två var vi sedan utvilade igen och redo för att åka slalom yterliggare en dag. Denna dag var vi säkrare på både teknik, lift samt backarna. Under dessa dagar fick vi åka i både i Hundfjället och Tandådalen, detta gjorde att det blev stor variation, vilket var roligt.

Dag tre var det dags att pröva på längdskidor. Vi började i Hundfjället och fortsatte sedan mot Tandådalen. För att få ut det bäst utav denna dag så gick vi igenom de olika teknikerna (diagonal, kick, stackning). Efter ett par timmars åkning i den vackra naturen var vi framme i Lindalen, där vi grillade korv. Under vår tur på längdskidor fick vi ta ansvar och peppa varandra vilket ledde till ett positivt resultat. Efter 13 km åkande i en härlig miljö så återvände vi sedan till stugorna.  Varje kväll gick vi igenom hur dagen hade varit och vad som skulle ske nästkommande dag.

På torsdagen återlämnade vi vår utrustning och åkte mot Hultfred. Vi ser resan som en stor erfarenhet då vi har lärt oss mycket. Vi har fått utbildning i utrustningskunskap, vinterfriluftsliv, längdskidor, utförsåkning och matlagning utomhus.