Silver i Ungdoms-SM!

Våra grabbar från IN20, Albin Ingemarsson och Gestur Woupio Bornemark, med Adam Waxegård som reserv, tog igår silvermedalj i Ungdoms-SM i CNC-teknik (fräsning) på Elmia Leverantörsmässa. Detta gör de bland de bästa i Sverige inom detta område. Vi är så stolta över dem och tackar alla som bidragit med hjälp, stöd och pepp!

/Irfan Dzinic, lärare på Additivt teknikcenter och Industritekniskaprogrammet

Från Dagens Hultsfred:
Några av Sveriges bästa Industrielever kommer från Hultsfred

Eleverna som lyckats ta sig till finalen är Albin Ingemarsson och Gestur  Wuopio Bornemark. Man har under våren och hösten kvalat i olika omgångar till tävlingen. Både praktiskt där det gäller att fräsa fram en bit från en ritning samt teoretiska frågor har proven bestått av. Så här i efterhand förstår man hur komplex det är och vilken kunskap eleverna behöver besitta. Är verkligen stolt och rörd över elevernas prestation. Att lyckas på den här nivån har helt fantastiskt , gymnasium från hela landet har tävlat och nu stod två finalister kvar.

Vi kommer fortsätta satsa på våran maskinpark för att hålla oss i framkant och kunna erbjuda eleverna dom bästa förutsättningarna när dom avslutat sin utbildning. Utbildningen är på 3 år och  dom 2 senaste åren  har samtliga elever gått ut i jobb efter avslutad utbildning. Vi vill även underlätta en framtida anställning med att erbjuda  ett stipendium till körkort för dom som läser här för att ytterligare öka chanserna.

Det här året har verklige varit framgångsrikt med Myndigheten som granskat utbildningen och gett toppresultat som pricken över i:et presterar eleverna  högsta nationella klass. Tror även mycket av framgången ligger i vårat sätt att lära ut då både elever och lärare är ute på företagen och praktiserar för att få kunskap i hur det fungerar i arbetslivet i dag. Något som tagits emot väldigt positivt av företagen i närregionen.

/Joakim Svensson, Platschef på Additivt Teknikcenter AB

Läs hela artikeln på Dagens Hultsfred