Succébetygen

Eleverna som tog studenten på Hultsfreds gymnasium i somras hade näst bäst betyg i Kalmar län under fjolåret och hamnade på 14:e plats i Sverige.

Bra resultat kommer inte av sig själva säger Andreas Ekberg, Rektor på Hultsfreds gymnasium. Framgångarna beror på engagerade och kunniga lärare, men självklart också på eleverna själva som tar eget ansvar för sina studier med hjälp av coaching från sina mentorer. Att eleverna trivs och har kul under studietiden är också en viktig del i framgångarna.

Några röster från våra elever 

”Skolan är en trygg plats där alla hälsar på alla. Man säger hej till både lärare och elever i korridoren, man känner igen alla ansikten och lärarna har tid att prata med oss. Inte bara om skolan, utan om allt.” Gustaf Örnros elev på Ekonomiprogrammet.

”En anledning till varför man alltid kommer med ett leende till skolan och knappt vill gå hem, är de anställda! De vuxna, lärare, skolsköterska med mera, sen alla elever såklart!” Malin Karlman elev på Barn- och fritidsprogrammet.

”Vi har mycket samverkan mellan elever och lärare och vi elever umgås mycket på fritiden. Vi har också coachingtid tillsammans med våra mentorer som ger oss mycket stöd, samtidigt som vi får växa lite själva också med eget ansvar.” säger Molly Sommansson, elev på Naturvetenskapsprogrammet.

”Vi har väldigt bra lärare som motiverar och inspirerar oss och som kan sina ämnen väldigt bra. Lärarna är en bra förebild för oss elever. Hultsfreds gymnasium är en mindre skola och kanske har det bidragit till att vi har väldigt bra gemenskap här.” Karin Johansson, elev på Naturvetenskapsprogrammet.

”Man lär sig mycket och växer som människa.” ”Vi tycker att Hultsfreds gymnasium ger oss många möjligheter att utvecklas i allt möjligt, t.ex. språk, resor och så vidare.” Ardiana, Flavia och Julia, elever på Vård- och omsorgsprogrammet.

Sammanhållning, delaktighet och gemenskap där hårt plugg ändå känns kul, verkar vara ett vinnande koncept.

Lyssna på P4 Kalmar (ca. 40 min in i inslaget)

Läs mer på Dagens Hultsfred