Tema Friluftsliv

Vandring, paddling och matlagning på stormkök

Under vecka 19 genomförs tema Friluftsliv för årskurs 1 med en kort vandring och en paddeltur. Paddlingen genomförs på Stora Hammarsjön och vandringen genomförs på en 4 km lång sträcka längs Stora Hammarsjön. Eleverna delas upp i två grupper. Halva styrkan börjar med vandring längs Stora Hammarsjöleden. Den andra halvan börjar med paddling som utgår från badplatsen.

Lunchen tillagades på stormkök av eleverna själva efter instruktion och viss assistans från våra två gruppledare, Mikael Bohman och Ola Nilsson, idrottslärare och lärare på Barn- och fritidsprogrammet. Det puttrade och fräste snart från alla stormkök, även att några av eleverna provade på detta för allra första gången. Makaroner och köttbullar satt fint efter de olika aktiviteterna och gav ny energi att avsluta dagen.

Vädret och humöret var på topp även att vinden låg på när kanoterna sjösattes. Vandringen bjöd på vackra vyer och det fanns tid för kort vila i solen längs vägen. – Friluftsliv när det är som bäst! Eller som vår rektor Mikael Pettersson uttryckte det:

Det här är ett typexempel på en aktivitet där kursmål integreras till värde för hela skolan, undervisning med mervärde, sådant vill vi såklart se mer av”.