Tyska på Linnéuniversitetet

Fredagen den 10/1 fick vi som läser tyska, både steg 4 och 5, förmånen att besöka Linnéuniversitetet i Växjö på en typ av språkdag.

På universitetet fick vi ta del av olika föreläsningar där vi fick information om de olika utbildningarna med tyskainriktning som finns att erbjuda. Både studierektorn, Thomas Marten, samt andra lärare och studenter berättade om sina erfarenheter och vilka fördelar det finns med att studera tyska.

En annan gästföreläsare var Andreas Ravelli, Thomas Ravellis tvillingbror, som delade med sig av hur hans tyskakunskaper har varit viktiga i arbetslivet. Det var ett väldigt uppskattat inslag under dagen. Därefter var det dags för lunch.

Efter lunchen fick vi besöka det så kallade ”språklabbet” där vi fick prata framför en dator, för att undersöka hur bra uttal vi hade samt lyssna på oss själva. Det var minst sagt lärorikt.

Dagen avrundades med en kort frågestund, där både lärare och studenter deltog, innan vi tog bussen hem till Hultsfred igen.

Det var en väldigt lärorik dag i Växjö och vi är glada att vi fick chansen att åka. Efter den här dagen fick vi verkligen konstaterat hur stor användning man har av att kunna tyska, vilket motiverar till fortsatta studier.

Av: Maja Lönnehed NA11