Teknikelever på besök

Elever och lärare från Vimmerby gymnasium på Teknikprogrammet och Industritekniska programmet besökte Hultsfreds gymnasium och Makerspace. Eleverna har lärt sig modellering i Solid Works och kom nu till Hultsfred för att skriva ut sina modeller och lära sig mer om olika typer av 3D-skrivare. Eleverna fick också möjlighet att prova på programmering och annan utrustning i Makerspace.

Det är andra året i rad som vi tar emot elever från Vimmerby gymnasium. Det är bra med erfarenhetsutbyte mellan gymnasieskolorna och vi knyter kontakter och bygger relation samtidigt som eleverna får en bredd i sin utbildning.

Både Vimmerby och Hultsfred startar YH-utbildningar till hösten kring CNC-teknik och 3D-teknik. Hultsfreds gymnasium startar också upp det nya programmet 3D-teknik och modern produktion, Industritekniska programmet. Vi tror på ännu mer samarbete och våra gemensamma satsningar stärker hela regionen. Både utrustning och kompetens kommer till nytta för båda skolorna och vi vill ge så många elever som möjligt tillgång till ny teknik och ny kunskap.

Som avslutning fick elever och lärare en förhandstitt på den nya 3D-skrivaren på 3D-teknik och modern produktion, Industritekniska programmet, som skriver ut i metall. Denna gång blev det inga metallutskrifter av elevernas modeller, eftersom 3D-skrivaren inte är fullt installerad ännu. Det får bli till nästa gång vi kommer, avslutade Mattias Henriksson, lärare på Vimmerby gymnasium.