VO provar ny teknik

Elever och lärare på Vård- och omsorgsprogrammet besöker Makerspace Hultsfred för att lära sig mer om teknik inom äldreomsorgen.

Rickard visar hur en Telepresencerobot kan användas för ”besök” eller samtal på distans. Han visar också en stabiliserande sked som hjälpmedel vid exempelvis Parkinsons.

– Tanken med dessa hjälpmedel är inte att ersätta vårdpersonal, utan ska ses som ett komplement där brukaren blir mer självständig och kan klara saker utan att känna sig begränsad eller beroende.

Eleverna fick också prova på hur en BikeAround fungerar. Där kan man cykla runt med hjälp av kartor i Google för att uppleva platser man känner igen eller aldrig har varit på tidigare. Man kan på detta sätt cykla till olika platser även om man av någon anledning inte kan ta sig ut på en riktig cykel.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet

Anni-Li Karlsson

Arbetslagsledare, lärareTELEFON: 0495-24 00 91E-POST: anni-li.karlsson@hkedu.sePedagoger